2011 - Znojmo Muzeum motorismu

18.04.2011 20:53

Na tento výlet vzpomínám velmi rád a určitě ho napřesrok zopakuji. Přestože nezačal zrovna nejšťastněji. Cestou do Znojma si na nás počíhali policisté a den jsme začínali 500 korunovým příspěvkem do státní kasy. Jelikož zrovna dvakrát nevyužívám naše skvělé dálnice, tak nevlastním dálniční známku. Cestou na jih z Brna využívám starou silnici a na dálnici najíždím až na poslední cca 5km obchvat Pohořelic, který není zpoplatněný, tedy donedávna nebyl. Teď už je. No a kde jinde by měli policisté pomáhat než na nájezdu v místě, kde byla provedena změna a sem tam si někdo nevšimne a chytí se.

 Ale zpátky k cíli naší cesty.

Tohle muzeum mne uchvátilo svou nezaměnitelnou atmosférou. Pan Drozd s manželkou zde shromáždili nejen sbírku automobilů a motocyklů, ale i nejrůznějších doplňků, dobově oděných figurín a jiných exponátů charakterizujících dobu začátku motorismu.

 

 

 

 

   

 

Hezké bylo také povídání přímo s panem Drozdem, který nám ukázal i právě rozpracované kousky přímo ve své dílně a prozradil něco z trnité cesty za svým snem.

 

 

 

Realizaci dalších plánů, které ještě manželé Drozdovi mají, si určitě rádi přijedeme zkontrolovat napřesrok. Všem vřele doporučuji návštěvu.

Více fotografií naleznete zde.